Appartement zuidzijde,
Bouwnummer 714

De centrale entree van De Koningin ligt aan de kant van de Friesewal, daar zijn de brievenbussen en het bellentableau. Aan de zijkant van het gebouw, in de Kraanbolwerkstraat, is ook een entree. Beide toegangen zijn voorzien van een videofooninstallatie; u kunt hiermee vanuit uw appartement horen en zien wie er heeft aangebeld en vervolgens de centrale deur openen.

De indeling van dit appartement, gelegen op de eerste verdieping, is als volgt: als u binnenkomt vindt u direct links het toilet en de badkamer, voorzien van douche en wastafel. De gang biedt verder toegang tot twee slaapkamers, een berging/technische ruimte en een ruime woonkamer met een luxe open keuken in hoekopstelling.  Vanuit de woonkamer is er een deur naar het balkon. Vanaf het balkon  heeft u uitzicht op de stadswoningen van het Kraanbolwerk. Als u kiest voor een appartement aan de zuidzijde, kiest u voor de zonzijde van het gebouw en kijkt u vanuit uw appartement op de gezellig straatjes vanhet Kraanbolwerk.
Vijf van de negen huurappartementen liggen aan deze kant van het gebouw, te weten bouwnummer 705, 706, 709, 710 en 714. De appartementen verschillen nauwelijks in oppervlakte. Wel zijn de indelingen verschillend. Als u een bouwnummer aanklikt, kunt u de betreffende plattegrond bekijken.

Andere bouwnummers van Kraanbolwerk, Appartement zuidzijde